Természetgyógyászat

 

 Természetgyógyászati állapotfelmérés

 Állapotfelmérés menete, kezelési terv készítése:

 1.Beszélgetés a klienssel panaszairól, korábbi kezeléseiről, jelenlegi állapotáról, talpreflexológiai állapotfelmérés.

2.Kezelési terv felállítása és megbeszélése a klienssel, illetve az első kezelés elvégzése, amennyiben a kliens az adott terápiás módszerek közül szeretne választani. Kiegészítve táplálkozási, életviteli tanácsadással.

Az általam alkalmazott természetgyógyászati kezelések talpreflexológia és fülakupunktúra. Kiegészítve Bach virágesszenciákkal, Hellinger-féle családállítással, kineziológiai oldással. Fontosnak tartom a betegségek lelki okainak megkeresését, melyek oldása segíthetik a testi tünetek kezelését.

Talpreflexológia:

A talpreflexológia az egészséget megtartó életerők tudatos és célirányos serkentése újnyomással a talp reflexológiai mikroterületein a megfelelő zónákban. A reflexzóna masszázzsal befolyásolni tudjuk a szervezet szabályozó és energetikai rendszerét, beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, segíti a salak- és méreganyagok kiürülését, javítja a vér-és nyirokkeringést, immunrendszer erősödik, szabályozza a hormontermelő mirigyek működését, feszültség és stresszoldó hatású.

Fülakupunktúrás addiktológia:

 

A fülön lévő pontok érzékenységének vizsgálatával megállapíthatjuk, hogy mely szervnél vannak problémák. Majd ezeket a pontokat, zónákat kezeljük fülakupúnktúrával 35-40 percig vagy tartós tű behelyezésével. A fülakupunktúrás kezelés alkalmazható, mint addiktológiai eljárás szenvedélybetegségek esetén, dohányzásról való leszoktatás, alkoholfüggőség, drogfüggőség kezelésében, viselkedési zavarok esetén. Valamint migrén, alvászavarok, depressziók, poszttraumatikus stressz, emésztőrendszeri-táplálkozási zavarok, pszichoszomatikus zavarok, klimax és egyéb panaszok esetén.

Ha a belső szervek, zsigerek, testrészek kibillenek az egyensúlyukból és működési zavarok, betegségek léphetnek fel, akkor a fülkagylóban a NADA protokoll alkalmazásával befolyásolhatjuk, harmonizálhatjuk a szervezet öngyógyító folyamatait, melynek eredményeképpen az energetikai egyensúly helyreállhat. Alkalmazhatunk még az akupunktúrás pontok mechanikus stimulálására mágnest és magokat is, amelyek kevésbé fájdalmasak a tűszúráshoz képest.

Meridián állapotfelmérés:

A testen lévő meridiánok érzékenységének megváltozása a meridiánban lévő energetikai egyensúly felborulását jelzi, amely az egész szervezetre kihatással lehet. A meridiánok masszázzsal, akupresszúrával történő kezelése visszaállítja az energetikai egyensúlyt. A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint az élő emberi testben szervek, szervrendszerek működését tápláló életenenergia áramlik. Minden szervhez tartozik egy-egy ilyen külön csatorna, meridián. Az egészséges szervezetben az életenergiának az áramlása ezen láthatatlan, zárt energiapályákban harmonikusan, kiegyenlítetten történik. Azonban, ha a meridiánokban energetikai elakadások, blokkok jönnek létre, akkor ezek az energetikai kiegyensúlyozatlanságok egészségügyi problémákhoz, fájdalomhoz és betegségekhez vezethetnek.

 

Természetgyógyászati állapotfelmérés 90 perc 7000Ft

Szabó-Vizy Tünde Természetgyógyász

Elérhetőség: Tel.: 0630/3033209

Időpontfoglalás

Összes mezőt kötelező kitölteni.