Fülakupunktúra és konzultáció

Fülakupunktúra

 

A fülben lévő pontok megszúrásával reflexhatást válthatunk ki, melynek során segítjük a szervezet öngyógyító munkáját, az egészség helyreállítását.

A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint az élő emberi testben a szervek, szervrendszerek működését tápláló életenergia áramlik. Minden szervhez tartozik egy-egy ilyen külön csatorna (meridián). Az egészséges szervezetben az életenergiának az áramlása ezen a láthatatlan energiapályákon harmonikusan, kiegyenlítetten történik.

Ezeknek a meridiánoknak a specifikus pontjai az akupunktúrás pontok, amelyek kapcsolatot mutatnak a belső szervekkel. A fülkagylóban a megfelelő szervhez tartozó akupunktúrás pont mechanikus ingerlésével, (amely lehet vékony acéltű, pici mágnesgolyó, útifűmag) vagy elektromos stimulációjával az adott szerv funkciózavara mérséklődik, akár meg is szűnhet.

Testünk minden szerve összeköttetésben van a külső fül különböző pontjaival az energiapályák segítségével.

A kezelés menete:

Előzetes beszélgetés a páciens problémájáról, panaszairól. Majd az akupunktúrás tűk, magok, mágnesek felhelyezése a megfelelő pontokra.

Egy-egy tű körülbelül 25-40 percig van a fülben, a kezelés időtartama függ a betegség jellegétől és a páciens érzékenységétől. A beszúrás csupán kis fájdalommal jár, amit jellegzetes bizsergő érzés követ. Tartós tű esetén beszúrás után 5 napig maradhat a tű a fülben.

NADA protokoll: mindkét fülön 5-5 pontot szúrunk (shen-men, szimpatikus, vese, máj, tüdő)

                       2 hétig-naponta (hétvégén szünet), 2 hétig-heti 3-szor, 2 hétig-heti 2-szer

 

A fülakupunktúra kezelés önmagában is alkalmazható, de más szelíd, alternatív módszerekkel összevonva megsokszorozhatjuk a hatását.

 

Milyen esetekben alkalmazható és hatékony a fülakupunktúra?

 

 • A test méregtelenítésével növeli a szervezet ellenállóképességét, allergiás megbetegedéseknél, asztmánál is jótékony hatású.
 • A stresszkezelésben nagyon fontos szerepet játszhat, oldja a feszültséget, segít a depresszió leküzdésében.
 • Migrén, magas vérnyomás, pszichoszomatikus szívpanaszok, pánikbetegség estén is hatékony.
 • Segít a szenvedélybetegségektől való szabadulás nehéz időszakában, elismert addiktológiai eljárás, mely során a NADA protokoll alapján kezeljük a pácienseket.
 • Dohányzásról való leszokás, alkohol-, drogfüggőség esetén, az alkoholról, drogról történő leszokás utáni utókezelés, visszaesés megakadályozása.
 • Fogyókúrázok, életmódváltóknak is ajánlott más módszerekkel kiegészítve.
 • Számos fájdalommal járó vegetatív, idegrendszeri, megbetegedés esetén csökkenti a fájdalmat.
 • Mozgásszervi megbetegedések (lumbágó, isiász, térd, váll, gerinc stb.) esetén fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású.
 • Emésztőszervi, vese-, epe problémáknál, májgyulladás esetén.
 • Klimax, nőgyógyászati problémák esetén, szexuális problémáknál is segíthet.
 • Általánosságban nagyon jól használható kezelési mód a testi-, lelki egészség megőrzése, visszaszerzése során.

 

Szinte bárkinél alkalmazható, néhány ellenjavallat kivételével, mint a külső fül sérülése, elváltozásai esetén, súlyos orvosi ellátást igénylő esetek esetén (szívroham, epilepszia, agyvérzés, súlyos fertőző betegség gyanúja, haemophilia, AIDS stb.)

Időpontfoglalás

Összes mezőt kötelező kitölteni.